Öppet idag

6 - 18

Frukostbuffé

7 - 10

”Vi äter med ögat. bakverken måste vara jämna, snygga och vackra i färgen”

Citatet kommer från Mikaels pappa Pelle Stålbom som startade Stålboms konditori 1957. Då på en annan plats här i Falkenberg. Konditoriet var inte så stort, men ambitionerna desto större. Pelle som jobbat lite överallt, till exempel på kryssningsbåt till Amerika, var aldrig främmande för det nya. Från Amerika plockade han med sig det nya modet med hamburgare och ställde ut en jukebox i lokalen. Till mångas glädje satte han också upp en TV i konditoriet, en av de första apparaterna i hela Falkenberg!

bullar

FÖRNYELSE OCH ÖVERRASKNINGAR

Nu blev det kanske lite för mycket av det goda, eller moderna, för falkenbergarna. Pelle bestämde att Stålboms skulle bli ett mer klassiskt konditori istället. Och på den vägen har det på många sätt varit genom åren. Efter drygt 40 år vid Stortorget flyttade verksamheten till Arvidstorpsvägen. En äldre villa hade köpts in, arkitekt anlitats och det nya Stålboms såg dagens ljus 1999.

Sedan dess har vi hela tiden vässat på vårt erbjudande. Byggt om och byggt till, ändrat och förnyat. Även om vi till stora delar är ett klassiskt konditori vill vi ge våra gäster både förnyelse och överraskningar. Man får ju vara med sin tid, eller ligga lite före ibland. Framförallt ska man göra det man tycker är kul. Kanske arvet från jukebox-eran fick oss att ta steget till att anordna de populära musikkvällarna i vår trädgård, Bullar & Bång.

RÅVAROR FRÅN HÄROMKRING

Halland är ett råvarornas matmecka. I största möjligaste mån handlar vi närproducerat och ekologiskt av våra ambitiösa och medvetna producenter från trakten: mjöl från Slöinge, grönsaker och ägg från Tvååker, ost från Skrea och Kvibille, mjölk och grädde från våra halländska bönder som vi gör vår goda glass av, läsk och öl från Falkenberg. Det finns inga genvägar till det äkta och goda. Det handlar lika mycket om omtanke som hantverkskunnande.